Епископ Герасим: Бог је дошао у овај свијет ради човјека, како би га обожио и спасао од смрти и робовања гријеху

Published On: 19/01/2023

Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим је служио 19. јануара 2023. године, на велики хришћански празник Богојављење, свету архијерејску Литургију у Карловцу.

Саслуживали су  протојереј-ставрофор Радослав Анђелић, протојереј Дарко Дугоњић, презвитер Саша Лончина и протођакон Небојша Анђић.

Након Свете Литургије епископ је извршио чин великог освећења богојављенске водице како би окупљени вјерници могли да је употребе и понесу својим домовима за употребљавање током цијеле године.

У својој архипастирској беседи присутнима се обратио Епископ горњокарловачки г. Герасим честитајући овај велики хрићански празник речима поуке:- Заиста Господ се данас јавио када је пришао ријеци Јордану да Га Јован крсти. Јавио се у Тројици: Бог Отац гласом: “Ово је син мој љубљени који је по Мојој вољи.” (Мт. 3,17), Син тијелом, а Дух Свети у виду голуба. Бог је дошао у овај свијет ради човјека, како би га обожио и спасао од смрти и робовања гријеху. Господ дође и својим Крштењем освети воду, а кроз воду и сву створену природу… Најбољи показатељ благодати Божје која се излила на нас и на ову воду јесте освећење воде која није, као обична вода, подложна труљењу. Зато браћо и сестре, нека Господ буде свима нама ослонац и заштитник наш, а ми истински одани вјерници и слуге Господа нашега Исуса Христа коме је слава кроз све вијекове вијекова. Амин.

Најновије вести