Епископ Иларион: Господ нам се јавља и дарује нам Своју љубав а наше је да љубављу узвратимо

Published On: 21/01/2023

Велики Господњи празник – Богојављење, свечано је прослављен у зајечарском Саборном храму Рођења Пресвете Богородице 19. јануара 2023. године. На архијерејској Литургији Његовом Преосвештенству Епископу тимочком г. Илариону саслуживали су зајечарски свештенослужитељи, а међу бројним верницима светој служби присуствовали су и помоћник градоначелника г. Милан Станковић, потпуковник Срђан Јовановић и поручник Бобан Марјановић.

Након читања јеванђелске перикопе епископ Иларион указао је на смисао данашњег празника и рекао: „Господ нам се јавља и дарује нам Своју љубав а наше је да љубављу узвратимо Господу“.

После Литургије у црквеној порти обављено је велико водоосвећење након ког су зајечарски свештенослужитељи повели литију градским улицама до Попове плаже на Црном Тимоку где је организовано десето по реду пливање за Часни крст. Ове године за Богојављенски крст пливао је двадесет и један учесник међу којима је најбржи био Немања Трифуновић, припадник Ватрогасно-спасилачке јединице у Зајечару. Награде победнику уручио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Извор: Епархија тимочка

Најновије вести