Епископ Јустин: Држећи Божје заповести можемо победити свако искушење

Published On: 21/01/2023

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је 19. јануара 2023. године, када Црква молитвено прославља велики празник Богојављење, свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Врњачкој Бањи.

Саслуживали су архимандрит Дамјан, протојереји Саша Ковачевић, Часлав Јовановић, Жарко Дончић и Радош Младеновић, протонамесник Радован Ђорђевић, јереј Слободан Глишовић и ђакони Стефан Симић и Марко Прокић.

– Бог се јави! Богојављење је празник светлости. Данас Господ у смирењу долази да Га Свети Јован крсти. Улази Господ у реке јорданске и тада Дух Свети у виду голуба стаје на Њега и глас Очев се зачу са небеса: „Ово је Син Мој љубљени који је по Мојој вољи, Њега послушајте.“ Данас се јавио Бог Света Тројица и зато је ово велики празник за нашу Цркву, Држећи Божје заповести можемо победити свако искушење, за разлику од наших прародитеља који су прекршили заповести Господње. Када човек испуњава заповести Божје, задобија Духа Утешитеља, па борави у истини и радости, беседио је владика Јустин.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести

Повезане вести