Председник Републике Србије честитао славу Патријарху српском

Published On: 21/01/2023

На празник Светог Јована Крститеља, председник Републике Србије г. Александар Вучић посетио је Његову Светост Патријарха српског г. Порфирија и, у Патријаршијском двору,  узео учешће у молитвеном чину освећења славског колача.

Председник Србије је честитао крсну славу предстојатељу Српске Православне Цркве, а потом њега и присутне архијереје известио да током дана има важне и веома озбиљне састанке у вези  са Косовом и Метохијом.

Духовни вођа православних Срба и присутни архијереји су још једном поновили познати, јасан и недвосмислен став Српске Цркве да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Републике Србије и да је његово очување у границама Републике Србије уставна обавеза и императив како за Цркву тако и за нашу државу.

У том смислу патријарх Порфирије и архијереји су изразили уверење да руководство Републике Србије на челу са председником Александаром Вучићем неће и не може пристати ни на каква условљавања која имају за циљ успостављање независности Косова и Метохије.

Српска Православна Црква ће увек подржавати руководство Републике Срвије у настојањима за очување Косова и Метохије као неотуђивог дела Србије, као и за саживот у миру и међусобном разумевању у складу са међународним правом свих грађана који живе на Косову и Метохији.

Извор: spc.rs

Најновије вести

Повезане вести