Патријарх српски Порфирије стигао у радну посету Сједињеним Америчким Државама

Published On: 25/01/2023

Његова Светост Патријарх српски г. др Порфирије, у пратњи протојереја-ставрофора др Велибора Џомића и протођакона др Драгана Радића, допутовао је 24. јануара 2023. године у радну посету Сједињеним Америчким Државама. 

На њујоршком аеродрому Џон Кенеди Његову Светост Патријарха су дочекали Његово Преосвештенство Епископ канадски г. др Митрофан, члан свештене пратње Његове Светости који је дан раније стигао из Торонта, протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић, старешина Саборне Цркве Светога Саве у Њујорку и парох њујоршки, протонамесник Милан Драговић, парох њујоршки, часници Црквено-школске општине Светога Саве у Њујорку на челу са председником г. Вељком Добриловићем, парохијанима и децом.

По старом народном обичају, сачуваном и негованом међу њујоршким Србима, деца су свог Патријарха дочекала обучена у српске народне ношње са добродошлицом, хлебом и сољу.

Протојереј-ставрофор др Живојин Јаковљевић је, примивши благослов од Свјатјејшег Патријарха, у име њујоршких Срба пожелео добродошлицу поглавару Српске Православне Цркве и духовном оцу православних Срба без обзира где се налазе, изразивши уверење да ће посета Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија додатно оснажити духовно јединство и слогу српског народа на северноамеричком континенту.

Његова Светост је са свештеном пратњом у поподневним часовима посетио Саборну цркву Светог Саве на Менхетну, која је изгорела на Васкрс 2016. године, а потом је одржао састанак са члановима Управног одбора Црквено-школске општине Светог Саве.

Извор: spc.rs

Најновије вести

Повезане вести