Председавајући и српски члан Председништва Босне и Херцеговине у посети Епархији будимској

Published On: 25/01/2023

Председавајући и српски члан Председништва Босне и Херцеговине гђа Жељка Цвијановић састала се 24. јануара 2023. године у Сентандреји са Његовим Преосвештенством Епископом будимским г. Лукијаном.

Поздрављајући делегацију Босне и Херцеговине на челу са гђом Цвијановић, владика Лукијан је нагласио значај сусрета како на државном нивоу између Мађарске и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске, тако и на пољу бриге о српској православној националној и верској мањини у Мађарској, којој такве посете свакако дају на значају у локалном друштву.

У оквиру посете Епархији будимској, гђа Цвијановић је обишла Саборну цркву и Епархијски музеј где се упознала са богатим културно-историјским наслеђем Срба у Мађарској. „Драго ми је да сам имала прилику да посетим Епархију и да разговарамо о важним стварима, као и да видим све вриједности и старине, које показују један временски пресек. Задовољна сам начином како се Мађарска опходи према ономе што имамо овде“, рекла је гђа Цвијановић и додала да је импресионирана приказом и људима који у Епархији воде бригу о свему.

Извор: Епархија будимска

Најновије вести