Митрополит Јоаникије у посети Архиепископу тиранском Анастасију

Published On: 06/02/2023

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије посетио је 4. фебруара 2023. године, Његово блаженство Архиепископа Тиране, Драча и целе Албаније г. Анастасија. Том приликом, архиепископ је упознао Митрополита са историјатом Албанске Православне Цркве, током обнове од 1992. године од када је Блажењеши Анастасије на челу архиепископије, као и са тренутним изазовима са којима се Црква сусреће.

Митрополит Јоаникије пренео је поздраве Његове светости Патријарха српског г. Порфирија, Његовом блаженству и исказао срдачну благодарност на љубави и пажњи, особито према српској заједници у Албанији, пожељевши да у добром здрављу и миру руководи повереним му народом на добро Цркве.

Непосредно пре сусрета са архиепископом, Његово Преосвештенство Епископ билијски г. Астије дочекао је митрополита у Саборном храму Христовог Васкрсења. Епископ Астије представио је митрополиту комплекс храма и здање архиепископије. Приликом обиласка храма, митрополит се поклонио моштима Светог мученика Јована Владимира и Светог Козме Етолског.

Извор: Митрополија црногорско-приморкса

 

Најновије вести