Епископ хвостански Алексеј: Покајањем идемо у загрљај Очев

Published On: 14/02/2023

На празник Света Три Јерарха, 12. фебруара 2023. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Алексеј служиo је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду.

Епископу Алексеју саслуживало је свештенство и свештеномонаштво, у молитвеном присуству многобројног верног народа. У току свете Литургије, Преосвећени епископ рукоположио је дипломираног теолога Александра Александрића у чин ђакона.

У надахнутој беседи епископ Алексеј је рекао:- Улазимо у припремни део за Часни и Велики пост. Ово је велика припрема, чудесно Јеванђеље које сте данас чули управо нам говори о неизмерној љубави Божјој и трпљењу за наша сагрешења, за наше падове, за наша одрицања од Господа, јер својим гресима шта друго чинимо него то, удаљавамо благодат Божју од себе, удаљавамо се од Оца који стално чека на неком узвишењу, да му се јави блудни син, јер блудни син значи управо то – изгубљени. Сви ми се својим гресима удаљавамо, својим покајањем идемо у загрљај Очев и Он нам се радује. Нека би Господ дао да Велики пост који је пред нама буде управо то, да зацелимо своје ране, духовне, мостове у души да саставимо и да тако састављени изађемо пред Оца који нас чека у загрљају.

Извор: ТВ Храм

Најновије вести