Председници општина Лучани и Ариље показали хуманост на делу

Published On: 20/02/2023

Председници општина Лучани и Ариље, г. Миливоје Доловић и г. Предраг Маслар посетели су 16. фебруара 2023. године Епархију нишку.

Гости су Његовом Преосвештенству Епископу нишком г. Арсенију пренели спремност државног секретара г. Крста Јањушевића и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за заједничку сарадњу на добробит социјално угрожених породица у општини Медвеђа.

Циљ посете председника општина из Западне Србије јесте потписивање уговора о личној донацији, који се односи на започети пројекат Верског добротворног старатељства Епархије нишке „Добри Самарјанин“ изградње насеља за социјално угрожене породице у општини Медвеђа, што представља потврду да социјално угрожено становништво са југа Србије није брига само Епархије нишке и локалне власти, већ и читаве земље.

Испред Верског добротворног старатељства уговор је потписао владика Арсеније, који се бираним речима захвалио добротворима на хуманом гесту, притом им уручивши благодарнице. Потписивању уговора присуствовао је и координатор Верског добротворног старатељства Епархије нишке протонамесник Синиша Никитовић.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести