Антиохијска Патријаршија помаже пострадале у земљотресу

Published On: 22/02/2023

У подручјима погођеним земљотресом, кроз енергичне напоре да се олакшају страдања погођених катастрофом по благослову Његовог Блаженства Патријарха г. Јована, расте ниво вере у акције међу члановима тима ГОПА-ДЕРД, јединог званичног добротворног друштва Грчке Православне Патријаршије Антиохијске и целог Остока.

У Алепу, као одговор на хитне потребе пострадалих људи, који привремено бораве у склоништима у школама, тим ГОПА-ДЕРД је обезбедио комплете хигијенских средстава и храну за породице у школама у окрузима Ал-Хаидарииа и Ал-Иза. Инжењерски тим ГОПА-ДЕРД-а у Алепу такође учествује у постављању знакова упозорења за опасне зграде, на основу одлука комисија за процену формираних од стране Синдиката инжењера у Алепу. У Хами, инжењерски тим ГОПА-ДЕРД-а наставља инспекцијске обиласке зграда и кућа које су попуцале у земљотресу, као и испоруку хране, одеће и лекова за породице расељених из Алепа и Латакије.

Волонтери су такође организовали обилазак лекара онима којима је неопходна медицинска помоћ. Тим ГОПА-ДЕРД-а на терену дели храну, одећу, млеко и пелене за бебе у Газлу, Сани и Латакији.

Извор: Антиохијска Патријаршија

Најновије вести