Београд: Посета свештенства Епархије аустријско-швајцарске

Published On: 22/02/2023

Редовно сабрање свештенства Епархије аустријско-швајцарске ће се ове године одржати у манастиру Студеници од 20. до 23. фебруара, а започето је молитвеним окупљањем у храму Светог Саве на Врачару.

Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј одслужио је помен блаженопочившем Патријарху српском Иринеју, у присуству Епископа ремезијанског г. Стефана, викара Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија и уз молитвено учешће четрдесет свештеника и ђакона.

Посебну радост свештенству причинило је присуство Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија који је издвојио драгоцено време и  благословио их речју поуке, уочи предстојећег Великог поста, храбрећи свештенике да истрају на путу Светог Саве, на путу покајања, да истрају у своме призиву, имајући увек фокус на Литургији која са својом визијом света доноси и нову перспективу и приступ у решавању свих проблема, а она од свештенослужитеља тражи жртвену љубав. Скретање са тога пута и од тога фокуса, неминовно води погрешним решењима и њиховом тражењу на местима пустим, где их нема.

Владика Андреј је захвалио домаћину у своје лично име и у име свега свештенства, преносећи му нашу радост и нескривено нестрпљење у исчекивању поновног сусрета, овај пут у Аустрији, планираног за почетак јуна поводом освећења новоподигнутог спомен храма Српским новомученица на стратишту у Маутхаузену.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести