Митрополит Јоаникије посетио Епархију нишку

Published On: 23/02/2023

У уторак, 21. фебруара 2023. године, Православна Епархија нишка имала је част да дочека Његово Високопреосвештенство Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

У порти нишког Саборног храма Силаска Светога Духа на Апостоле, Високопреосвећеног митрополита дочекао је Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, заједно са великим бројем нишких свештеника. У самом Саборном храму одслужен је свечани чин доксологије, чијем торжеству је допринело појање Свештеничког хора Епархије нишке, након чега су господа архијереји упутили један другоме поздраве и топле речи братске и хришћанске љубави.

Након свечаног дочека, доксологије и обиласка новог и старог Саборног храма, Високопреосвећени митрополит Јоаникије је, у пратњи Преосвећеног владике Арсенија, у свечаној сали нишког Универзитета присуствовао промоцији научног зборника, приређеног од стране нишког Центра за Црквене студије, а посвећеног осмовековном постојању Српске Православне Цркве на простору данашње Црне Горе. На промоцији су говорили Његово Високопреосвештенство и директор Центра, проф. др Драгиша Бојовић. У културно-уметничком делу програма, окупљеном аудиторијуму су своје музичко умеће приказали чланови музичког састава „Свети Прокопије“ и гуслар јереј Милан Додеровић.

По окончању овог скупа, Високопреосвећени митрополит је посетио и цркву Светог Василија Острошког у нишком насељу Дуваниште, где је дочекан од стране храмовног братства.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести

Повезане вести