Митрополит Хризостом: Господ је дошао да спаси сваког човјека

Published On: 26/02/2023

У Недељу сиропусну, на дан Светог Симеона Мироточивог, Његово Високопреосвештенство Mитрополит дабробосански г. Хризостом служио је 26. фебруара 2023. године свету архијерејску Литургију у старој цркви Светог Арханђел Михаила у Сарајеву.

Саслуживали су протонамесник Младен Дробњак, јереј Томислав Пајевић и ђакон Вукота Вишњевац.

Високопреосвећени митрополит је у својој бесједи нагласио:- Господ нама опрашта гријехе наше пошто види да ми опраштамо гријехе и сагрјешења другима,  и све оно што међусобно једни према другима негативно имамо.  Потсјетимо се како у молитви господњој Оче наш ми сваки пут када читамо ову молитву примамо опроштај сагрјешења наших уколико смо брату своме, ближњему своме, опростили дугове његове према нама. Али, исто тако ако не опраштамо другима дугове њихове  аутоматски призивамо на себе саме осуду и проклетство.

Бог хоће свету заједницу љубави Бога и људи, а не само Себе и неког поједница, човјека. Он је дошао да спаси сваког човјека, све људе и све народе. Да свори Једну, Свету, Саборну Цркву, Заједницу. Смисао поста је да кроз наше смирење и покајање, кроз промјену нашег бића себе приготовимо за заједницу са Богом,  да будемо достојни Бога, да будемо достојни васкрсења нашега Господа Исуса Христа. Нека се нико не заварава да сам може својим моћима и снагама да побједи  сва искушења. Не, браћо и сестре, већ ће благодат божија све наше недостатке, наше недовољности допунити, све наше слабости уклонити и замјенити божанским енергијама. Тамо гдје смо ми слаби, Бог је јак.

Извор: Митрополија даборбосанска

Најновије вести