Митрополит Сава: Бити православан значи потврдити своју веру својим животом

Published On: 07/03/2023

Круна прве недеље Великог поста јесте прослава Победе Православља. У Недељу Православља у Саборном храму Свете Марије Магдалене у Варшави свету Литургију је служио Његово Високопреосвештенство Митрополит варшавски и све Пољске г. Сава.

У току Литургије узнесене су молитве за очување Свете Православне Цркве у јединству и чистоти вере, а затим је беседио митрополит Сава:

– Бити православан значи верност непроменљивој вери прошлих генерација захваљујући којима и ми слободно исповедамо веру у Бога. Здрав црквени организам карактерише оданост према предању оних који су дали животе за Православље. Када човек почне да се руководи логиком овог света, он своје мишљење ставља на више место од Христовог учења, па се тада аутоматски ставља и ван Цркве. Православни су дужни да одржавају јединство са Христом и Црквом. Бити православан значи верно следити Христову науку и исправно, непроменљиво исповедати веру у Бога. Бити православан значи бити носилац Духа Светог, обогаћујући себе и околну стварност Његовим даровима. Бити православан значи потврдити своју веру својим животом, посебно у секуларизованом свету пуном скандала и духовног пропадања. Желим Вам свима благослов Божји и свест о богатству Православне Цркве. Ценимо чињеницу да смо деца Православне Цркве која свету објављују истину Христову.

Извор: orthodox.pl

Најновије вести

Повезане вести