Предавање у Шапцу: Исповест и причешће у парохијском животу

Published On: 15/03/2023

У организацији Епархије шабачке, 14. марта 2023. године, у Свечаној сали Шабачке гимназије, одржано је друго предавање великопосног циклуса „Исповест и причешће“. Предавање је одржао протојереј Ђорђе Стојисављевић, војни свештеник и духовник Маркове цркве у Београду, на тему „Исповест и причешће у парохијском животу“, у присуству Његовог Преосвештенства Епископа шабачког г. Јеротеја, бројног свештенства и верног народа.

-Пост у животу заједнице није испуњавање закона, него је заједница испуњена Богом као нашом апсолутном вредношћу. Исповешћу не дозвољавамо да се било шта испречи између нас и Христа. Не кајемо се да бисмо били чистији и моралнији, него да будемо бољи, да будемо један од оних који ће приступити светињи, као што каже свештеник на Светој Литургији у позиву на причешће: „Пазимо, светиње светима“! Да и ми будемо свети, не безгрешни, него да се трудимо да светост Христова буде наш императив у животу, нагласио је протојереј Ђорђе Стојисављевић.

Модератор предавања био је јереј Никола Ковачевић, свештеник Саборног храма у Шапцу, који је као уводничар предавања упознао присутне са биографијом и активностима уваженог предавача, а потом по завршетку предавања модерирао дискусијом и питањима присутних.

Следеће предавање одржаће се 21. марта, а предавач ће бити Епископ ваљевски г. Исихије на тему „Исповест и причешће у животу савременог човека“.

Извор: Епархија шабачка

 

Најновије вести

Повезане вести