Министар Селаковић у Епархији врањској

Published On: 30/03/2023

Његово Преосвештенство Епископ врањски г. Пахомије дочекао је 28. марта 2023. године министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Николу Селаковића на темељима храма Светог краља Милутина у селу Житорађе.

Министар Селаковић је, у пратњи епископа Пахомија и сарадника, обишао Дубоку Долину у Сурдулици, једно од највећих масовних стратишта током Првог светског рата. На том месту постављено је 2022. године прво привремено обележје, а сада се врше припреме за постављање сталног обележја са црквом посвећеном Сурдуличким мученицима пострадалим од стране бугарских окупатора.

Министар Селаковић је своју посету завршио у манастиру Светог Николе у Врању, метоху манастира Хиландара, где је обишао и Спомен-капелу Светим мученицима сурдуличким, испод које се налази костурница побијених у Првом светском рату, која је започета 1934. године, а завршена 2022. године.

Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања г. Никола Селаковић сагласили су се да је неопходно трајно уредити највеће стратиште од 1915. до 1918. године, Дубоку Долину у Сурдулици.

Извор: Епархија врањска

Најновије вести