Епископ Методије служио Литургију пређеосвећених дарова у Бијелом Пољу

Published On: 05/04/2023

Његово Преосвештенство епископ будмиљанско-никшићки г. Методије служио је 5. април 2023. године Литургију пређеосвећених дарова у цркви Светог Николаја Мирликијског у Никољцу у Бијелом Пољу, уз сазлужење свештеномонаштва бјелопољског намесништва.

Епископ је том приком у беседи нагласио:- Када се хришћани сабирају на оваквих мјестима, на Литургији они знају једну велику тајну и истину, за којом трагају и наслућује је, а то је да је све на овом свијету створено невидљивом руком Божјом. И да овај свијет није по нужности настао нити створен зато што је то тако морало бити, него зато што је то тако Бог хтио и благоволио и Његова љубав, да створи овај дивни видљиви и невидљиви свијет. И у том свијету као круну свога стварања створи и човјека, свога сабесједника, по лику Своме, створен од праха земаљског и душе живе, у које га је дух и дах божански Господ дунуо.

-Треба да се сјетимо и да имамо душу, бесмртну, али само у мјери у којој је приљубљена Христу Богу нашем. Душа може да умре и прије него што тијело умре, а њен живот зависи од приљубљености Бога. Ако се одвоји од Њега, душа умире и прије смрти овога тијела. Дакле, бесмртност наше душе је директно скопчана са нашим односом са живим Богом, без Којег нема бесмртности наше душе, а по Чијем обећању ће и наше тијело васкрснути у онај дан Страшнога и Другог Доласка Христовог, Васрксењем Христовим. Оним васкрсењем којим је Христос Васкрсао и Обећао сваком од нас који буде следовао Њему, Његовим ријечима, стопама и дјелима, и животу, да ће васкрснути и бити са Њим у посљедњи дан и живјети у вјечности.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

 

Најновије вести