Концерт Панчевачког српског црквеног певачког друштва у Салцбургу

Published On: 10/04/2023

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја одржан је 6. априла 2023. годне концерт Панчевачког српског црквеног певачког друштва, под вођством гђе. Вере Царина, у цркви Покрова Пресвете Богородице у Салцбургу.

Тиме је овај концерт записан у историју као моменат када је концертно Вечерње на Велики Петак по традицији Светоуспенског храма у Панчеву изведено први пут ван зидова овог храма.

Епархијски центар за црквену музику „Димитрије И. Стефановић“ организатор је турнеје панчевачког хора која ће верницима у Аустрији пружити прилику да чују композиције које својом тежином и комплексношћу представљају изазов са којим се мали број хорова хвата у коштац. По речима Преосвећеног владике Андреја, гђа Вера и хор задали су диригентима и певачима Српске православне цркве у Аустрији тежак домаћи задатак ка коме ће стремити у будућности.

Чланови панчевачког хора несебично су поделили са публиком у Салцбургу своје умеће као и емоције које су им се читале на лицима током целовечерњег извођења без паузе којим су повезали вечерњу службу са концертом.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

 

Најновије вести