Патријарх Порфирије угостио за празничном трпезом најугроженије суграђане

Published On: 17/04/2023

Његова Светост Патријарх српски Порфирије провео је најрадоснији празник Васкрсења Господњег са најугроженијим житељима престонице са којима је заједно ручао у црквеној народној кухињи.

Као брижни пастир стада Христовог, незаборављајући и незапостављајући ниједну душу поверену му, предстојатељ Српске Православне Цркве на Васкрс традиционално организује празничну трпезу за нашу најпотребитију браћу и сестре. Наравно, не само празником и повремено, већ свакодневно њима у помоћ, са Патријарховом благословом, притичу волонтери Верског добротоворног старатељства. Уз помоћ људи добре воље у црквеној народној кухињи у Француској улици и пунктовима при београдским храмовима сваког дана је обезбеђен топли оброк за преко две хиљаде житеља престонице.

Прославу Васкрсења Господњег у црквеној народној кухињи крунисала је љубав добротвора који су донирали пакете помоћи које је потребитима поделио Преосвећени Епископ топлички г. Петар, координатор добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке, заједено са свештеницима Владимиром Марковићем и Браниславом Јоцићем, неуморним прегаоцима Верског добротворног старатељства.

Извор: spc.rs

Најновије вести