Васкршњи концерт Српског певачког друштва ,,Слога” у цркви Преображења Христовог у Сарајеву

Published On: 27/04/2023

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита дабробосанског г. Хризостома одржан је 23. априла 2023. године Васкршњи концерт Српског певачког друштва ,,Слога” у цркви Преображења Христовог у Новом Сарајеву.

У препуној цркви Српско певачко друштво ,,Слога” је отворила концерт васкршњим тропаром Корнелија Станковића. Присутне је поздравио старешина храма протојереј-ставрофор Чедомир Ђелмо. Концерт је подељен у три целине које су биле испуњене српским, грчким и руским композицијама. Текстове посвећене Васкрсу, градњи и обнови Преображењске цркве читала је водитељица Светлана Панић.

Око 40 чланова Српског певачког друштва ,,Слога” под руководством диригента Стефана Мојсиловића уверљиво су певали обновљени репертоар на радост многобројне публике која је врло пажљиво пратила концерт. На овом концерту су се представили и ,,Слогини” солисти: Ана Ступар, Александра Тошић, Анђела Јефтовић и Немања Ждрале, а све је заокружено композицијом ,,Тебе Бога хвалим” Исидора Бајића.

Овај васкршњи концерт је први од овогодишњих догађаја којима ће Српско певачко друштво ,,Слога” прославити 135 година постојања и успешног дјеловања.

Извор: Митрополија дабробосанска

Најновије вести