Митрополит Јоаникије служио помен пострадалима у Основној школи “Владислав Рибникар”

Published On: 05/05/2023

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је 4. маја 2023. године помен пострадалим основцима у Београду.

Након помена Његово високопреосвештенство је рекао:-Када је у питању оваква трагедија, која је потресла свакога који је за њу чуо, човјеку се просто одузме ријеч. Можемо само да се помолимо Богу, да Господ ове невине душе прими у своје живоносно наручје и настани их у своме вјечноме и непролазноме Царству. Да ови млади животи који су се овдје прекинули, наставе живот у Царству Божијем, у наручју Христовом – Христа побједитеља и разоритеља смрти“, поручио је вечерас Његово високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије на помену невино пострадалим основцима и раднику ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару у Београду, који је служио у Цетињском манастиру уз саслужење свештенства цетињског намјесништва и свештеномонаштва овога манастира.

Митрополит Јоаникије се такође помолио и да Бог да снаге ожалошћеним породицама да издрже у овом тешком болу и губицима, нагласивши да је ова трагедија и опомена да обратимо пажњу на наш укупни живот, како живимо и којим путем идемо, а нарочито како дјецу учимо и васпитавамо. Ово је опомена која треба да изазове свеопште покајање и свеопшту запитаност, да ли смо могли учинити нешто као друштво да се то не догоди, а сада када се већ догодило, да обратимо пуну пажњу да се такве ужасне ствари више никад не догоде ником и нигдје. Можемо се више молити Богу, јер када се молимо Богу онда смо Њему ближи и Он излива своју милост и на нас који се молимо и на оне за које се молимо и на цио свијет”, казао је Митрополит и додао:

-Нека би Господ дао утјеху родитељима, најближима, ожалошћенима, дјеци и чувару школе који су погинули Царство небеско и вјечни живот, а свима нама да будемо бољи и да што више добра чинимо. Да обратимо пуну пажњу на одгајање и васпитање дјеце и да се дјеци не даје оно што за њих није”, казао је Владика, подсјетивши на стари обичај да се дјеца уклоне од оружја и да им се оно учини недоступним.

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Најновије вести

Повезане вести