Слава Генералштаба Војске Србије

Published On: 06/05/2023

Његовo Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Његове Светости началствовао је светом архијерејском Литургијом и том приликом осветио славски колач и жито, 6. маја 2023. године поводом празника Светог великомученика Георгија победоносца, у војном параклису Генералштаба Војске Србије, којем је посвећен богослужбени простор.

Саслуживали  су војни свештеници: протојереј Ђорђе Стојисављевић и јереј Саша Совиљ, као и ђакона Немање Калема. Молитвено учешће у духовној светковини узели су министар одбране г. Милош Вучевић и генерал Милан Мојсиловић, начелник Генералштаба, као домаћин, са својим најближим сарадницима. Часна кумовска дужност, ове године, припала је бригадном генералу Милану Поповићу.

Уроњени у тугу која је ових дана попут бујице преплавила наш народ, усрдном молитвом Васкрслом Христу да исцели ране душа и тела настрадалих и њихових најближих, заједнички се помолисмо светом великомученику и победоносцу Георгију да нас научи и да нам помогне да ,у нама и сваком човеку, победи свака врлина и племенитост, а пре свега мир и добра воља према свима и свакоме.

Најновије вести