Епископ Арсеније освештао темеље куће социјално угорженима у Медвеђи

Published On: 08/05/2023

У недељу, 7. маја 2023. године, након свете архијерејске Литургије у храму Вазнесења Господњег у Медвеђи, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније извршио је чин освећења темеља кућа које се граде за социјално угрожене породице у том месту.

Велика акција изградње кућа је покренута на иницијативу Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства Добри Самарјанин, а у сарадњи са Општином Медвеђа и уз помоћ хуманих људи и организација из Србије и света.

По окончању чина освећења темеља, Преосвећени Владика и председник Општине Медвеђа г. Драган Кулић исказали су своје задовољство по питању напретка подухвата и одзива бројних људи који су изразили жељу да учествују у хуманом делу. За ову годину планирана је изградња пет кућа, у које ће се и уселити пет породица, превасходно вишедетних. Такође, изражена је и нада да се током наредних година изгради још више домова, како би што више породица добило пристојан кров над главом.

Потом су посећене породице Миленковић и Нешковић, које су по одлуци Комисије састављене од представника Епархије нишке, Општине Медвеђа и Центра за социјални рад одређене за усељење у прва два дома, чија комплетизација је планирана за јун 2023. године. Изградња прва два дома, у које ће се уселити те две децом богате породице, биће реализована средствима које су обезбедиле хуманитарне организације Срби за Србе и Наши Срби из Чикага.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести