Патријарх поздравио учеснике конференције „Религија и савремени свет“

Published On: 31/05/2023

Трећа рунда међуверског дијалога на тему „Религија и савремени свет“ одржана је 30. маја 2023. године на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

На почетку конференције високу делегацију Исламске Републике Иранa поздравио је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Уследили су поздравни говори др Мухамеда Махди Иманипура, генералног директора Организације за исламску културу и комуникације и декана Православног богословског факултета протојереја др Зорана Ранковића, који су том приликом потписали Меморандум о разумевању.

У раду конференције учествовали су Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, декан Православног богословског факултета проф. др Зоран Ранковић, професор Православног богословског факултета др Растко Јовић, генерални директор Организације за исламску културу и комуникације др Мухамед Махди Иманипур, шеф Истраживачког института Универзитета Џаме’е ел-Мустафа др Хасан Резаи, директор Центра за међународне односе и послове Исламског теолошког универзитета у Кому др Сејед Мофид Хусеини Кухсари, шеф Одељења за православно хришћанство Центра за верски дијалог Организације за исламску културу и комуникације гђа Захра Рашид Бејги, као и др Муамер Халиловић и др Сеид Халиловић из Центар за религијске науке „Ком“ из Београда.

Извор: spc.rs

Најновије вести

Повезане вести