Годишња изложбa студената Академије СПЦ за уметности и консервацију

Published On: 17/06/2023

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије посетио је данас Високу школу – Академију Српске Православне Цркве за уметности и консервацију у Београду и присуствовао отварању изложбе завршних радова студената те знамените црквено-просветне установе.

Изложбу радова из оба програма које уче студенти на Академији – Црквене уметности и Обнове и чувања, односно консзервације и рестаурације – отворио је Његово Преосвештенство Епископ хвостански г. Нектарије, викар Патријарха српског. – Човек се стварањем уподобљава своме Творцу. Људи који имају уметничи дар претварају свој дар у дела. Важно је непрестано се усавршавати у талентима којима нас је Бог обдарио – нагласио је епископ Нектарије. На велику радост окупљених, током свечаног отварања изложбе у галеријски простор је дошао и Његова Светост Патријарх г. Порфирије у пратњи Преосвећеног Епископа марчанског г. Саве, шефа Кабинета Патријарха српског, и архимандрита Данила, директора Патријаршијске управне канцеларије.

Посетиоци традиционалне изложбе у прилици су да виде дела у техникама које се изучавају на Академији: фреске, иконе, мозаике, калиграфски радове, графике, цртеже и друга дела створена током протекле академске године. Ове године Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију слави тридесет година постојања.

Извор: spc.rs

Најновије вести