Престолонаследник Александар: Срби на Косову и Метохији имају право на живот!

Published On: 21/06/2023

Поводом сталних нових притисака и напада снага такозване “државе Косово” на Србе који живе у нашој јужној покрајини, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је дао следеће саопштење, у ком осуђује насиље с којим се наш народ суочава и подржава њихове напоре:

„Данима и недељама нам са Косова и Метохије стижу све више и више узнемирујуће вести о угњетавању и терору над Србима од стране институција такозване „државе Косово“. Нада да ће то престати је, како за сад ствари стоје, била узалудна. Наш народ је жртва ничим изазваног и безумног насиља, које чини се свакодневно ескалира. Срби, укључујући и децу, поново су мете напада, хапшења и приморани да живе у сталној атмосфери опасности и немира. А све што наши људи жели јесте да живе нормално и мирно у својим домовима, на земљи својих предака. Људска права нашег народа се морају поштовати!

Деловање такозваних „приштинских институција” је веома опасно и крајњи је тренутак да међународна заједница прекине то „играње ватром” и учини све што је потребно да створи стабилно окружење у ком Срби могу да живе. Добробит људи и очување мира морају да буду приоритет. Као и увек, пружам подршку нашем народу на нашој светој земљи, Косову и Метохији. Такође, поновићу потпуно исте речи које сам раније рекао – ти поносни људи су толико пропатили, бранећи своје право да живе на месту које је било, јесте и увек ће бити у срцу сваког припадника нашег народа, на месту на коме је наша земља створена и које представља суштину нашег духовног бића. Ово мучење невиних људи и ово безумно насиље морају да престану сада! Срби на Косову и Метохији заслужују да се поштују њихова права и да се њихов глас чује. Они заслужују да живе!”, рекао је Престолонаследник Александар. 

Извор: www.dvor.rs

Најновије вести