Београдски дани породице

Published On: 24/06/2023

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије данас је, заједно са градоначелником Београда г. Александаром Шапићем у центру града погледао наступ неколико престоничких културно-уметничких друшатва, у оквиру манифестације „Београдски дани породице”.

Патријарх Порфирије је захвалио градоначелнику Александру Шапићу и Граду Београду на организацији манифестација „Београдски дани породице” и нагласио да је заправо народ читава једна породица и додао:

– Каква ће та породица бити зависи од много фактора, али највише зависи од тога каква је породица у ужем смислу, јер уколико је породица здрава, функционална и уколико у њој појединац израста у здраву и зрелу личност само тако може бити себи на корист, али исто тако и другима. Веома је важно да посвећујемо бригу породици и да се трудимо свако са свог аспекта да нам породица буде функционална и што је могуће здравија, јер тако можемо бити сигурни да ћемо имати добро функционално друштво и државу. Свако као личност има свој посебни печат и само у слободи чија је граница љубав може да се развија и обогаћује оне са којима живи. Веома је важно да породица буде не само центар интересовања у сваком друштву него и центар посећивања бриге и пажње у највећој могућој мери. Здрава породица подразумева здраво друштво.

Градоначелник је захвалио патријарху Порфирију што је подржао манифестацију „Београдски дани породице”  и да позвао све Београђане да учествују у различитим и богатим програмима посвећеним породици:

– Данас желимо да заједно са нашим Београђанима и са свима онима који су дошли у наш град на један посебан начин за наше друштво покажемо да породица јесте нуклеус свега, да од ње све потиче. Тешко је данас сачувати традиционалну породицу. Морамо да чинимо све да сачувамо једни друге, покажемо љубав према својим најближима и да не заборавимо одакле смо сви потекли и настали без обзира на све различитости.

Најновије вести

Повезане вести