Први клирик Српске Православне Цркве са успехом завршио Високе студије безбедности и националне одбране

Published On: 03/07/2023

Свечаност одржана 30. јуна у Дому Народне скупштине Републике Србије, поводом завршетка школовања 12. класе Високих студија безбедности и националне одбране имала је посебан значај јер је међу кандидатима по први пут и један клирик Српске Православне Цркве, протођакон др Петар Дабић, кардиолог и члан Одбора за биоетику Светог Архијерејског Синода.

Чињеницу да је, по благослову Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, клирик Српске Православне Цркве са успехом завршио експертске студије безбедности и одбране, у присуствуначелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и викарног Епископа липљанског и војног г. Доситеја, са задовољством је истакао министар одбране, г. Милош Вучевић, уручујући часном протођакону др Дабићу, реплику српског средњовековног мача.

Том приликом протођакон је изјавио да је Светосавска Српска Православна Црква увек била основни темељ на коме почива изградња и одбрана идентитета српског православног народа и његове  државе кроз векове и да ће тако остати и у будуће.

Најновије вести