Патријарх Порфирије примио потпреседника италијанске Бискупске конференције

Published On: 06/07/2023

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 5. јула 2023. године у Патријаршијском двору у Београду монсињора Франческа Савина, потпреседника италијанске Бискупске конференције и бискупа бискупије Касано ал Јонио.

У разговору, вођеном у духу хришћанског разумевања, саговорници су истакли потребу за узајамном подршком пред изазовима са којима се сусреће данашња Европа.

Патријарх Порфирије је госта упознао са заједничким настојањeм Српске Православне Цркве и Римокатоличке Цркве на успостављању и унапређивању међусобне сарадње на јеванђелским основама, истичући на првом месту важност молитве као предуслова за свако добро дело.

Монсињор Савино је нагласио потребу за настављањем континуираног дијалога између две Цркве, како на васељенском тако и на помесном нивоу.

Пријему су присуствовали викарни епископи: марчански г. Сава, шеф Кабинета Патријарха српског и новобрдски г. Иларион, председник Одбора за верску наставу; монсињор Михаил Гергел, директор Каритиса Србија; Дон Марио Марино, директор Каритаса Касано ал Јонио; и Марина Костић, координатор Каритаса Србија.

Извор: spc.rs

Најновије вести

Повезане вести