Владика Јован: Бог зна сваку нашу слабост и немоћ али и наше врлине

Published On: 25/07/2023

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је 24. јула 2023. године, када се Црква молитвено сећа Светe великомученице Ефимије, свету архијерејску Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром.

Саслуживали су ректор Богословије протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, архијерејски намесник крагујевачки мр Рајко Стефановић, архимандрит Прокопије Тајар, јеромонах Јован Прокин, ђакони Саша Павловић и Стефан Јанковић.

-Само истрајним вежбањем и непрекидним обучавањем се напредује у побожности. У побожности се напредује, опет кажем, у врлинама. У побожности се напредује у молитви. Зато је молитва за нас хришћане саставни део нашег живота јер ако се не молимо онда и не признајемо Бога за Бога. Ако му се не молимо онда Он значи да није Бог. Али Он јесте Бог и то Бог живи. Бог свудаприсутни. Бог свезнајући који зна сваку нашу слабост и немоћ али зна и наше врлине. Он све зна и управо зато што Он све зна Њега треба да молимо за много штошта у животу, а на првом месту да напредујемо у благодати јер се благодаћу Божијом спасавамо, како то чујемо на сваком нашем богослужењу.

Извор: Епархија шумадијска

Најновије вести