Слава града Пирота

Published On: 29/08/2023

На празник Успења Пресвете Богородице који Тијабарска црква и град Пирот прослављају као своју крсну славу, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније предводио је свечану празничну литију. 

Литијски ход је започет у порти пиротског храма Успења Пресвете Богородице, а након проласка главним градским улицама, окончан је испред зграде Општине Пирот, где је извршено освећење славских дарова. Преосвећени Владика је честитао свим грађанима Пирота славу, пожелевши сваког благослова молитвама Пресвете Богомајке, пртом захваливши градској управи за велики труд и допринос на пољу очувања историје и духовности пиротског краја. Тим поводом, руком Његовог Преосвештенства уручене су грамате градоначелнику Пирота г. Владану Васићу, председнику Црквене општине пиротске г. Драгану Красићу и председнику Спортског центра Пирот г. Ненаду Ђорђевићу  за делатно приказану љубав према Мајци Цркви и помоћ за обнову пиротских светиња.

Владика је том приликом посетио и стару пиротску цркву Рођења Христовог, у којој су у току радови на рестаурацији импозантног иконостаса из 19. века.

Извор: Епархија нишка

Најновије вести