Епископ Андреј посетио куфштајнску парохију

Published On: 12/09/2023

У суботу, 9. септембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски господин Андреј је у оквиру својих архипастирских посета на путу из Браунауа ка Салфелдену посетио и куфштајнску парохију и храм у изградњи посвећен Светом Висариону Исповеднику. Епископа Андреја су дочекали надлежни парох куфштајнски јереј Михаил Гавриловић, председник црквеног одбора господин Горан Јотановић, чланови грађевинског одбора као и извођачи грађевинских радова, који трудољубиво и посвећено раде на изградњи храма овом великом светитељу Божјем који је на овом тлу пострадао.

Приликом ове значајне посете, епископ Андреј је имао прилике да се увери у напредовање изградње овог већ сада дивног храма, увидевши да све тече по плану и изразивши своје задовољство и дубоку благодарност због до сада постигнутих резултата. Било је говора и о следећим корацима. Епископ Андреј је с тим у вези имао прилику да са надзорником и руководиоцем градње разговара о будућим планираним радовима, о даљим потребама и предлозима за што квалитетније и што лепше украшавање храма посвећено Светом Висариону Исповеднику. Такође је, између осталог, било говора о потенцијалној изградњи парохијске сале зарад потреба мисије цркве, као додатног деловања у парохији и зарад могућности сабирања верног народа након литургије.

Епископ је изразио своју радост звог велике заинтересованости шире јавности и одјека поводом изградње , како у Аустрији тако и у другим земљама, па чак и у Америци. Преосвећени Владика је истакао важност благонаклоности и подршке аустријских власти али је пре свега изразио захвалност нашем верном народу који својом љубављу и жртвом помаже изградњи ове светиње. На самом крају је Владика Андреј пожелео снагу и обиље благослова свима онима који вредно раде на изградњи храма, радујући се следећим сусретима и завршетку изградње овог предивног храма.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска

Најновије вести

Повезане вести