Добротворна вече: “Не губи се добро – кад се за добро даје”

Published On: 19/09/2023

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски господин Иларион присуствовао је 18. септембра 2023. године добротворној вечери за фрескопис манастира Жупа Никшићка под називом: “Не губи се добро – кад се за добро даје” у Мтс дворани у Београду.

Обраћајући се присутнима, епископ Иларион је пренео благослове Његове Светости Патријарха српског господина Порфирија и рекао да сви желимо да овај свет постане лепши, да се овај свет гради, да се приноси Богу. Радост је када човек учествује у нечем што је добро и што је ваљано, па ето нека би свако од нас један део свога дара, макар то биле оне лепте, новчић који је она сиромашна удовица стављала у храмовну благајну, нека би то бар био наш принос, али нека бисмо се нашли на том списку приложника који граде град небески. Манастир је град небески. Манастири су настали у оно доба када је хришћанство почело слободно да се проповеда улицама велеграда оног времена и када су многи преко ноћи постали хришћани, али не тако посвећени као хришћани који су живели у време прогона. Тада се по промислу Божијем јавља потреба да се у пустињи направи прави град, онај град који ће заправо бити темељ небеског Јерусалима, град који постоји искључиво због тога што је Христос васкрсао.

На добротворној вечери учествовали су Небојша Дугалић, Бранислав Зеремски, Александар Срећковић, Андреј Шепетковски, Небојша Илић, Радивоје Буквић, Виктор Савић, Иван Босиљчић и вокално-инструментални састав “Фенечки бисери”.

Извор: Тв Храм

Најновије вести