Саопштење за јавност Епархије рашко-призренске

Published On: 25/09/2023

Епархија рашко-призренска најоштрије осуђује најновији напад који се догодио јутрос на северу Косова, у близини села Бањска, у коме је један косовски полицајац убијен, а двојица повређена.

То је озбиљан инцидент који може имати велике последице и зато је веома важно да се предузме све како би се сачувао ред мир и поредак. Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулог полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што пре опоравити.

Епархија је  јако забринута, јер према најновијим информацијама група наоружаних, маскираних људи упала је блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију. Тренутно се у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира. Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак. Храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по двориштву и чују се повремено пуцњи.

Епархија најоштрије осућује отворено насиље које се примењује у верском објекту Српске Православне Цркве, позивајући све стране да што пре прекину сукоб.

Извор: Епархија рашко-призренска

Најновије вести