Епископ Јустин: Силом љубави Христове грешни постају светитељи, а разбојници постају милосрдни и пуни љубави

Published On: 10/10/2023

У недељу 18. по духовима, 8. октобра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ жички господин Јустин служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Краљеву.

Саслуживали су старешина храма протојереј Радоја Сандо, протојереји-ставрофори Мирослав Јаковљевић и Ненад Илић; протојереји Александар Јевтић и Новица Благојевић; ђакони Стефан Симић и Стефан Милошевски.  Певницу је предводио протопсалт Иван Трајковић, док је хор наступао под диригентском палицом проф. Драгане Манојловић.

У храму препуном људи, владика је у складу са данашњим Јеванђељем беседио о чудесном риболову на Галилејском језеру. Светлост Божја јесте оно што покрива наше слабости, само онда када приступимо Господу са покајањем и осећајем ништавности, попут апостола Петра. Христос је неуке рибаре учинио ловцима људи. Црква Христова ,,лови људе“, као што су некада апостоли ловили рибу, и припрема их за Царство Небеско. Грешни постају светитељи, разбојници постају милосрдни и пуни љубави. А која је то сила? Та сила је Љубав Христова,  истакао је Владика.

Извор: Епархија жичка

Најновије вести