Државни секретар читао апостол на светој Литургији

Published On: 20/11/2023

Колико јуче, већина би помислила да се ради о лажној, измишљеној вести. Али, заиста није тако, јер вероватно после више од века, у Митрополији црногорско-приморској, један је високи државни функционер, тачније државни секретар Министарства туризма, екологије, одрживог  развоја и развоја севера Црне Горе, мр Ненад Витомировић, економиста из Херцег Новог, јуче је  на светој  Литургији, у свом парохијском храму Светог Архангела Михаила на нашем, можда најлепшем тргу Белависта, читао апостол и чтецирао.

За овог стручњака за туризам и банкарство то није ништа неуобичајено, јер је он православни верник и ранији часник Црквене општине херцегновске. Новина је да је прислуживао и као државни функционер, што је у нашим земљама давно заборављена пракса.

Господин Витомировић је запажен и као аутор важне студије “Православна банка”, објављене крајем претходне године, а бави се принципима функционисања модерне банке у складу са хришћанским етосом. По Витомировићу данашње пословање се своди на оно што је законом дозвољено, а не на оно шта је етично  и исправно. Констатовао је да пословање у складу са верским принципима није утопија. Хришћанска економија сама по себи је враћање душе и ума у економију, а омогућује оптималан социо-економски развој уз очување животне средине.

Најновије вести