Патријарх Порфирије поделио пакетиће деци без родитељског старања, ученицима школа при болницама и малишанима из вишедетних породица

Published On: 03/01/2024

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије поделио је 3. јануара 2023. године, на свечаности у крипти храма Светог Саве на Врачару, божићне поклон-пакетиће деци без родитељског старања из Дома у Звечанској, ученицима школа при београдским болницама и малишанима из вишедетних породица.

Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке већ шест година организује Божићно даривање уз несебичну помоћ гђе Катарине Фенслоу из Чикага, која је са својом хуманитарном организацијом „Наши Срби“ обезбедила поклоне за малишане. Свечаној додели пакетића присуствовао је и Преосвећени Епископ топлички г. Петар, координатор Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке. Том приликом, патријарх Порфирије је истакао:

– Радујемо се сви што смо овде у храму посвећеном Светом Сави, који је наш застпуник пред Богом. Он се моли за нас и помаже нам да будемо сваког дана све бољи и бољи, да будемо добри према својим мамама и татама, према браћи и сестрама, рођацима и комшијама, да будемо добри према свима. И Свети Сава се, као и ми, увек радује највећем, најлепшем и најузвишенијем догађају, а то је Рођење Христово. Највећи дар који ми као људи, као деца и као одрасли, имамо јесте Рођење нашег Господа Исуса Христа, али највећи наш дар Богу Исусу Христу јесте да будемо добри, да се трудимо да будемо добри, да имамо разумевање између себе. Ви, деца, за нас сте, управо због тога што је и Исус Христос међу нас дошао као дете, највећи дар.

Најновије вести

Повезане вести