Епископ ремезијански Стефан нови старешина Подворја Српске Цркве у Москви

Published On: 07/05/2024

На предлог Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Свети Архијерејски Синод је одредио Његово Преосвештенство викарног Епископа ремезијанског г. Стефана за новог старешину Подворја и представника Српске Православне Цркве у Москви, будући да је упокојењем Епископа моравичког Антонија ово важно место остало упражњено.

Предлажући свог викраног епископа, Светејши Патријарх г. Порфирије је имао у виду да је његов животни пут од ране младости везан за братску Русију и сестринску Руску Цркву. Поглавар Српске Православне Цркве је уверен да ће љубав владике Стефана према духовности руског народа и пријатељства која је остварио унапредити и учврстити везе две Цркве.

Прву божанствену службу као нови старешина Подворја епископ Стефан је одслужио у Васкршњој ноћи, 5. маја 2024. године, у храму Српског подворја посвећеном Првоврховним апостолима Петру и Павлу. На крају службе нови старешина је веома топлим речима са вернима поделио своја сећања на сатрудништво и узајамне везе са својим претходником, блаженог спомена владиком Антонијем.

Најновије вести