Посета градоначелника Новог Сада манастиру Васкрсења Христовог у Каћу

Published On: 31/05/2024

У четвртак, 30. маја 2024. године, градоначелник Новог Сада г. Милан Ђурић и др Весна Туркулов, инфектолог и редовни професор Медицинског факултета у Новом Саду, посетили су манастир Васкрсења Христова у Каћу. Уважене госте дочекали су Његово Преосвештенство Епископ бачки др Иринеј и Његово Преосвештенство Епископ мохачки г. Дамаскин, у присуству сестринства манастира на челу са настојатељицом монахињом Порфиријом.

Приликом посете, г. Ђурић и г-ђа Туркулов су се упознали са досадашњим током радова на изградњи и унутрашњем уређењу манастирског храма Васкрсења Христова. Потом су посетили манастирску радионицу мозаика и иконописа, као и радионицу веза. У срдачном разговору, који је уследио после обиласка манастирског комплекса, епископ Иринеј је изразио захвалност градоначелнику на досадашњој помоћи и подршци Града Новог Сада Епархији бачкој око изградње ове и многих других светиња. Градоначелник је поручио да ће плодоносна сарадња између Града Новог Сада и Епархије бачке и убудуће бити настављена и још више унапређена.

На крају срдачног сусрета, Преосвећени Епископ бачки Иринеј је уваженим гостима захвалио на посети манастиру Васкрсења Христова у Каћу, пожелевши им много успеха у даљем раду. Градоначелник Ђурић и др Туркулов су преосвећеној господи епископима Иринеју и Дамаскину и сестринству манастира Васкрсења Христова заблагодарили на срдачној добродошлици и изразили велико задовољство што су посетили ову велелепну светињу Епархије бачке.

Извор: Епархија бачка

Најновије вести