Патријарх Порфирије богослужио у цркви Светог апостола Марка

Published On: 03/06/2024

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је служио 2. јуна 2024. године, у Недељу Самарјанке, свету архијерејску Литургију у цркви Светог апостола и јеванђелисте Марка на Ташмајдану.

– Нема никога ко је заувек изгубљен ако трага за Христом, ако трага за Водом живом. Пре или касније ће му се Господ јавити. Нема тога коме се није јавио, само је важно да наша жеђ и наша глад за Њим  буду истинити и искрени и у исто време да будемо спремни да кад нам се Он јави, усвојивши Га, живимо по Његовим законима – нагласио је патријарх Порфирије чију беседу у целости можете прочитати ОВДЕ.

Његовој Светости Патријарху су саслуживали: архимадрит Нектарије, главни секретар Светог Архијерејског Синода и старешина цркве Светог апостола Марка; архимандрит Василије, службеник Светог Архијерејског Синода; протејереј-ставрофор Јован Милановић, ректор Карловачке богословије; протојереј Ђорђе Стојисављевић, шеф Кабинета Патријарха српског; као и многобројно свештенство Архиепискоије београдско-карловачке.

На крају свете Литургије Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је крстио децу јереја Владимира Пекића и ђакона Николе Гачића.

Најновије вести