Патријарх Порфирије са епископима Никодимом и Јустином богослужио у Топчидерској цркви

Published On: 17/06/2024

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је началствовао 16. јуна 2024. године, у Недељу Светих отаца Првог васељенског сабора, светом Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Топчидеру.

Саслуживали су преосвећена господа епископи далматински Никодим и западноевропски Јустин, јереји Владимир Марковић и Богољуб Остојић; протођакони Драган Радић и Радомир Врућинић; као и ђакон Ненад Идризовић. Беседио је владика Јустин:

– Својим Вазнесењем Господ нам отвара простор слободе да у Њега поверујемо. Сви ми често чујемо и говоримо: Је ли верујеш у Бога? Верујем, како не верујем. Преко деведесет посто Срба верује у Бога, али када погледаш колико је та вера делатна, колико је та вера жива онда је ту, нажалост, проценат знатно мањи. Шта је то што је потребно да безусловно поседујемо ми хришћани да бисмо заиста живели својом вером, да бисмо живели Христом, да бисмо живели у пуноћи свих оних дарова које нам је Господ донео овде на земљу и да, као што Он каже, познамо једног истинитог Бога? Потребна је молитва пре свега. Молитва је наша духовна енергија, наш покретач, наше надахнуће, наше упознавање, разговор и дружење са Богом.

 

Најновије вести

Повезане вести