АРХИВА

Господ нас је својим Васкрсењем од смрти привео животу

Миланка Тешовић и Бранислав Илић: "Свети Василије Острошки мисионар речју и делом"

Божић је Празник у којем опитујемо пуноћу доброте и милости Божјe

Најчудеснија српкиња двадесетог века

Протопрезвитер др Никола Маројевић: Човјек је слободан тамо гдје га не (пре)познају!

Даница Црногорчевић: Трудећи се у свом духовном, интелектуалном и моралном изграђивању, допринећемо прије свега себи, породици, Цркви и друштву!

Епископ Давид: Охридска архиепископија сједињује различите народе у саборности Цркве!

Епископ Јоаким: Само се васпитањем Господњим деца изграђују у праве људе који знају Божански циљ живота!

Прота Гојко Перовић: Живот је поклон. Ред је да на тај поклон узвратимо, најбоље и највише како умијемо!

Ђакон др Владимир Антић у интервјуу за "Православље": Велики пост - духовно пролеће и свештени период свецелог преподора

Православни мисионар и мисија Цркве (ВИДЕО)

Владика Кирило: Православна Црква је мисионарска Црква!

Архиепископ катарски Макарије: Црква у Црној Гори пролази кроз Голготу; Васкрсао је народ и Црква се пројавила у својој слави и сили!

Епископ Атанасије: Потребно је да активирамо љубав према Богу и према другима, да појачамо солидарност, да се излечимо од себичности и обратимо Богу као заједничком родитељу!

Проф. др Растко Јовић: Позвани смо да сведочимо оно што православни хришћанин осећа у сусрету са Христом!

Епископ Марко: Не заборавимо да је Литургија централни догађај у животу Православних хришћана, јер се ту догађа обожење човека!

Архиепископ Јован: Без оваплоћења Сина Божијег човек остаје без правог смисла живота, сви његови циљеви и сав његов смисао завршава се у гробу!Редакција: +381 11 30–25–116
Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113
e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата
Почетна страна
Уредништво
О страници
О новинама
Сарадници
Претплата
Контакт
АРХИВА

Православље – новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Православље издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Главни и одговорни уредник је протођакон др Дамјан С. Божић. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. године. Новина излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј. Годишња претплата за нашу земљу је 1700 динара, полугодишња 850. Појединачни примерак Православља кошта 90 динара. Претплата за нашу земљу може се уплатити на благајни Српске Патријаршије, Краља Петра 5, или на текући рачун, а о начину претплате можете се информисати путем телефона: Редакција: +381 11 30–25–116, Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113, e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата.