Проф. др Милош Ковић: Литије у Црној Гори показале пут како треба бранити Косово и Метохију!

“Битка на Косову још траје. А борба за Косово тек почиње! На литијама у Црној Гори се види и како треба бранити Косово и Метохију. Ми бранимо будућност наше дјеце. Битка за Косово се свакога дана бије. И у Црној Гори и у Србији и на Косову и Метохији“- каже проф. др Милош Ковић, са којим смо у навачерје Видовдана разговарали о Косовском завјету – о народној и личној борби за нашу Свету земљу.

“Странке немају ту снагу да носе борбу за Косово и Метохију. Медији нису слободни у Србији. То је потврдио апел за Косово и Метохију. Наша дјеца су и по уставу и по осјећању и по завјету једнако на Косову као и у Србији. На примјер у Аранђеловцу.

Улога Цркве биће одлучујућа у борби за Косово. Након недавне посјете Лаврова Београду, охрабрујуће, примијетили смо смањену реторику разграничења наших власти. Улога Русије биће велика и важна у нашој борби. Наша порука је порука је мира. Али ми не можемо одустати од своје Свете земље“-каже проф. др Ковић.

Обнова свијести нашег народа треба да буде хришћанска и православна. А ту је и обнова завјета, свијести, војне снаге и економије- мишљења је Ковић који слушаоцима нашег Радија, у навечерје Видовдана, упућује снажну видовданску поруку.

Он поручује да је наша историја, историја преиспитивања о очувању или напуштању Завјета.

“Останимо вјерни Косовском завјету и Царству небеском. Између истине и лажи опредијелимо се за истину. То су радили наши преци. То је наша будућност“- поручује професор Милош Ковић.

ЕМИСИЈУ ВАСЕЉЕНСКОГ РАДИЈА СВЕТИГОРА "КОСМЕТСКА КАНДИЛА" ПОСЛУШАЈТЕ: https://svetigora.com/kosmetska-kandila-xlvi/Редакција: +381 11 30–25–116
Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113
e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата
Почетна страна
Уредништво
О страници
О новинама
Сарадници
Претплата
Контакт
АРХИВА

Православље – новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Православље издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Главни и одговорни уредник је протођакон др Дамјан С. Божић. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. године. Новина излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј. Годишња претплата за нашу земљу је 1700 динара, полугодишња 850. Појединачни примерак Православља кошта 90 динара. Претплата за нашу земљу може се уплатити на благајни Српске Патријаршије, Краља Петра 5, или на текући рачун, а о начину претплате можете се информисати путем телефона: Редакција: +381 11 30–25–116, Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113, e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата.