Протопрезвитер-ставрофор др Дарко Ђого: Косово је најтемељнија ријеч и ријеч која највише обједињује српски народ

“Литије за одбрану светиња, вјере православне и Косовског завјета у Црној Гори ући ће у историју као оно Његошевско Коло које чува и обнавља Светолазаревски завјет. Наш живот треба да буде саткан од непрекидног свједочења Косовског завјета.


За мене је отаџбина свуда гдје живи мој српски народ: и у Београду, и Требињу, у Книну, Сарајеву, Подгорици, Херцег Новом и на Цетињу јер све нас обједињује светосавље и Косовски завјет“-каже протојереј-ставрофор др Дарко Ђого професор ПБФ Светог Василија Острошког Универзитета у Источном Сарајеву.

У Вашингтону су у петак 4. септембра председник Србије Александар Вучић и премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти потписали са предсједником Сједињених Америчких Држава Доналдом Трампом Споразум о нормализацији економских односа. Према тврдњама предсједника Србије договорена је заштита религијских објеката и имплементација судских одлука које се тичу Српске православне цркве. Поједини портали објавили су документ који је потписан. Предсједник се похвалио и кључевима од Бијеле куће и оловком коју је добио од Трампа а шта је добио српски народ и како коментарише овај договор за емисију ,,Косметска кандила“ говори протојереј-ставрофор Дарко Ђого.

Човјек је слободан само онолико колико је сам у стању да се избори, каже отац Дарко а народи су слободни само онолико колико слободних људи сачињава један народ. У Црној Гори је мјесецима уназад, а ових дана посебно, све више и више слободних људи које је пробудио онај хук слободе у нашим величанственим литијама којима смо бранили и своју вјеру и свој идентитет и Косовски завјет. Црна Гора се ослободила, Црна Гора је васкрсла! Отац Дарко говори и како ће то утицати на ситуцију на Косову и Метохији и уопште на очување Косовског завјета, којег се наша, сада већ бивша, власт одрекла јавно пред читавим свијетом оним срамним признањем Косова.

“Уживајте сви заједно у Црнј Гори у слободи, гдје нећете морати да кријете ко сте и шта сте. Ми никог не мрзимо али не очекујте од нас да се стидимо свог поријекла и косовско-метохијског завјета“- поручује отац Дарко Ђого.

Аутор емисије: Слободанка ГрдинићРедакција: +381 11 30–25–116
Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113
e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата
Почетна страна
Уредништво
О страници
О новинама
Сарадници
Претплата
Контакт
АРХИВА

Православље – новине Српске Патријаршије излазе са благословом Његове Светости Патријарха српског Иринеја. Православље издаје Информативно-издавачка установа Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве. Главни и одговорни уредник је протођакон др Дамјан С. Божић. Први број Православља изашао је 15. априла 1967. године. Новина излази сваког првог и петнаестог у месецу, за јануар и август двоброј. Годишња претплата за нашу земљу је 1700 динара, полугодишња 850. Појединачни примерак Православља кошта 90 динара. Претплата за нашу земљу може се уплатити на благајни Српске Патријаршије, Краља Петра 5, или на текући рачун, а о начину претплате можете се информисати путем телефона: Редакција: +381 11 30–25–116, Претплата: +381 11 30–25–103, 30–25–113, e–mail: pravoslavlje@spc.rs – редакција и pretplata@spc.rs – претплата.